Op 26 juni werden de winnaars van de Beste Versspecialist 2019 gelauwerd. Deze wedstrijd bevat drie onderdelen: de Mooiste Kaastoog, de Mooiste Vleestoog en Groentevakman van het jaar. Alle zelfstandige buurtsupers, speciaalzaken en marktkramers konden zich inschrijven voor één of meer categorieën.

De wedstrijden de Mooiste Kaastoog en de Mooiste Vleestoog, georganiseerd door VLAM, zijn nieuw dit jaar. De Groentevakman, een initiatief van VLAM in samenwerking met BoerenbondFlandria en Buurtsuper.be, is al aan zijn zesde editie toe.

Opzet van de wedstrijd

Een uitnodigende versrayon is het beste lokmiddel voor een zelfstandige zaak, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Met een aantrekkelijke versrayon krik je dus meteen het imago op van je hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, speel je bovendien in op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten. Met de wedstrijd ‘Beste Versspecialist’ wil VLAM en haar partners versverantwoordelijken en hun team hiervoor motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen.

Verloop van de wedstrijd

De deelnemers van de wedstrijd kregen van 27 maart tot en met 1 mei ’19 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de website www.besteversspecialist.be. Een expertenjury beoordeelde de kandidaturen. Wie naar de volgende ronde mocht, kreeg een mystery shopper over de vloer. Het eindoordeel was in handen van de expertenjury. Zij bezochten zelf de finalisten en kozen de uiteindelijke winnaars van Mooiste Kaastoog, Mooiste Vleestoog en Groentevakman 2019.

De kandidaten werden voornamelijk beoordeeld op de aantrekkelijkheid van hun rayon en hun aanbod van Belgische producten.

Alle finalisten werden op 26 juni uitgenodigd voor het Buurtsuperfeest, waar ook de prijsuitreiking plaatsvond.

Prijzenpakket

Voor iedere wedstrijdcategorie was een heus prijzenpakket te winnen.

Elke winnaar kreeg een cheque van 1.000 euro, een winkelreportage in Buurtsuper.be- magazine en fijne extra’s zoals exclusieve schorten of professionele messen.

Alle deelnemers van de Groentevakman maakten daarbovenop ook nog kans op winkelanimaties van Flandria.

De winnaars

Voor de Mooiste Kaastoog 2019 werden vier winnaars, drie Vlaamse en één Waalse, gekozen. Buurtsuper Spar Lichtaart, kaasspeciaalzaak Grappe de Raisins, Hilde Kaasboetiek en Le Herve du Vieux Moulin leverden dit jaar de sterkste inspanningen om hun kaastoog met Kazen van bij ons in de kijker te zetten en krijgen daarom de welverdiende titel van Mooiste Kaastoog 2019.

Met hun uitgebreid aanbod aan Belgisch vlees en rayons waar duidelijk aandacht is besteed aan de presentatie, sleepte het team van ALVO Kortessem de titel van Mooiste Vleestoog 2019 in de wacht.

Groentespeciaalzaak Fruithuis Minderhout en Alvo Zonhoven hebben zichzelf en hun groenterayon van hun beste kant laten zien en dat heeft geloond: zij mogen zich welverdiend Groentevakman van het jaar noemen.  Voor Alvo Zonhoven is dit de tweede overwinning op rij.

In het najaarsmagazine van Buurtsuper.be lees je over alle winnaars een uitgebreide reportage 'Winkel in de kijker’.

Proficiat aan alle winnaars!