Potato Club


Een klassieker in de keuken en toch verrassend anders. De Belgische aardappel is niet meer weg te denken in de horeca en is nog steeds populair als klassiek bijgerecht zoals kroketten of frietjes. Ook voor je klanten is de aardappel een evidentie op het bord en een veelgemaakte keuze voor thuisbereide maaltijden. Toch kunnen onze Belgische aardappelen nog zoveel méér dan scoren in een traditioneel recept, want de culinaire mogelijkheden zijn eindeloos! Met een ruime keuze aan variëteiten, elk met hun eigen unieke smakenpallet en kenmerken, serveer jij heerlijke, verrassende aardappelgerechten aan je klanten.

The Potato Club
Romige aardappelpuree, krokante frietjes of feestelijke pommes duchesse: aardappelen zijn een onmisbaar ingrediënt wat klassieke toppers betreft op de menukaart. En er kan nog zoveel meer! Met het ruime aanbod aan verschillende aardappelrassen bestaat er voor ieder gerecht de juiste aardappel. Om jou als horeca professional te inspireren om vaker aardappelen met een verrassende twist op de kaart te zetten én het ruime aanbod aan aardappelvariëteiten te ontdekken, ontwikkelde VLAM samen met chef-kok Frank Fol The Potato Club campagne.
Voor de campagne creëerde Frank Fol tien unieke recepten aan de hand van verschillende technieken. Ieder recept werd bovendien bereid met een verschillende variëteit die je makkelijk terugvindt in je lokale groothandel.

Voor ieder gerecht de juiste aardappel
Het aanbod van Belgische aardappelen is heel gevarieerd. Je kan ze opsplitsen volgens het kooktype, nl. vastkokend of bloemig naargelang de nood van het gerecht. Daarnaast heeft elke variëteit echter nog vele kenmerken, zoals smaak, structuur en uiterlijk, die een gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen.
Denk aan de Jazzy, een vastkokende aardappel met korte kooktijd en fijne smaak, heerlijk in de schil. Of de Corne de Gatte, een langwerpige, kleine aardappel die culinair zeer gewaardeerd wordt omwille van zijn nootachtig aroma.

Ondanks hun verschillen, hebben ze smaak en kwaliteit zeker met elkaar gemeen. Bovendien is iedere aardappel een bom van vezels, kalium, vitamine B6, vitamine C en antioxidanten. Ze bevatten bovendien weinig calorieën en zijn glutenvrij. Een sterke troef voor de chef die gezonde, glutenvrije gerechten op de kaart zet.

Voor vragen over het aanbod en beschikbaarheid van de verschillende variëteiten, kan je steeds terecht bij je groothandel of rechtstreeks bij de boer.

Ontdek hieronder de tien unieke recepten van Frank Fol en welke variëteiten en technieken hij hiervoor heeft gebruikt. Laat je zo inspireren om zelf aan de slag te gaan met het ruime aanbod van aardappelrassen dat ons land te bieden heeft!
Potato Club