Alegria-appel ijs op aardappel perkament met appel


Ontdek dit heerlijke dessert, bereid met de Alegria aardappel.

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!


Recept: Frank Fol - The Vegetables Chef® voor The Potato Club

Voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 g Alegria aardappelen
  • 500 g Boskoop appelen
  • 5 g griessuiker
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Chiazaad
  • Honny® Cress  – Koppert Cress


Recept

Ijs

  • Schil de appelen en snijd in stukken. Stoof de appelen tot een compote.
  • Schil de Alegria aardappelen en snijd in stukken. Kook ze gaar zonder toevoeging van zout.
  • Mix 225 g appelcompote, 225 g gekookte Alegria aardappelen met 5 g griessuiker en ½ dl kooknat van de aardappelen, alsook de Griekse yoghurt.
  • Doe dit in een pot van de Pacojet en vries in. Laat een nacht harden.
  • Draai het ijs tot twee maal in de Pacojet.

Perkament

Was en gebruik 1 Alegria aardappel om fijne chips te maken. Leg 1 tot 2 chips per persoon op een mat op een ovenplaat en plaats in een oven van 125 °C gedurende 30 min tot ze krokant zijn.

Tartaar

Schil 2 Boskoop appels tot een gelijke tartaar. Stoof kort zodat de blokjes nog beet hebben. Laat afkoelen.

Afwerking

Plaats 1 of 2 aardappelperkament op elk bord. Schep er een lepel appelartaar op en werk af met een lepel smeuïge Alegria-appel ijs. Strooi wat chiazaad over het geserveerde ijs en werk af met wat Honny® Cress .