Gegratineerde Allians cannelloni met Oud Brugge kaas


Een verrassend hoofdgerecht, waarvan de cannelloni niet met pasta is bereid maar wel met de Allians aardappel!

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!


Recept: Frank Fol - The Vegetables Chef® voor The Potato Club

Voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 1,2 kg Allians aardappel
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels witte selder
  • 1 ui
  • 2 takjes krulpeterselie
  • Olijfolie
  • Verse tijm
  • Zwarte peper van de molen en zeezout

  • 300 g Légumaise Italia – tomaat met basilicum
  • 4 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 100 g Oud Brugge kaas in blok
  • potje kleine basilicum
  • 1 gietijzeren ovenschaal met lage rand en met deksel


Recept

Saus

Tomaten ontpitten. Hou het vruchtvlees apart. Doe de pitjes in een blender samen met de knoflook en mix fijn. Duw dit door een fijne zeef en mix deze jus samen met een geut water en de Légumaise Italia tot een gladde saus. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes en meng deze onder de saus. Verdeel de saus over de bodem van de ovenschaal.

Vulling

Schil 200 g Allians aardappelen. Snijd de selder, de ui, de rode paprika en de aardappelen in een zeer fijne blokjes. Stoof de groenten krokant gaar in olijfolie en een geut water. Voeg wat tijm toe en kruid met zwarte peper van de molen en zeezout. Voeg op het einde fijngesneden peterselie toe en meng. Doe de gestoofde groenten in een spuitzak.

Cannelloni

Schil en was de aardappelen, dep ze droog. Schaaf de overige Allians aardappelen met de mandoline in gelijke flinterdunne lange schijfjes van 3 cm op 8 cm. Breng een kookpot met water en zout aan de kook en blancheer de schijfjes aardappel gedurende 1 minuut. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen in ijskoud water. Rol de aardappelschijven 1 voor 1 en plaats ze rechtop in de saus. Vul ze 1 voor 1 op met de mix uit de spuitzak.

Verwarm de oven voor op 160°C en plaats de ovenschaal met deksel voor 30 minuten in de oven. Zet de oven nadien op 180°C, verwijder het deksel en laat verder garen gedurende 10 minuten. Haal de schaal uit de oven, en rasp er de Oud Brugge kaas over. Plaats nog even onder de grill tot het licht bruin is. Facultatief: Werk af met wat verse tijm.

Serveersuggestie: Bij dit heerlijke vegetarisch gerecht kan je ook perfect vlees serveren. Meng daarvoor 1/3 kalfsgehakt bij de vulling.