Jazzy grissini met dipsausjes


Een verrukkelijk, klassiek aperitiefhapje op verrassende wijze met Jazzy aardappels.

Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!


Recept: Frank Fol - The Vegetables Chef® voor The Potato Club

Voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 150 g gekookte Jazzy aardappelen
  • 375 g bloem
  • ½ el zout
  • 1/2 zakje gist (3,5 g)
  • ½ el Griekse yoghurt
  • 150 ml lauwwarm kookwater van de aardappels
  • boter

  • 150 g Légumaise Périgord
  • 150 g Légumaise Italia
  • 150 g Légumaise Bilbao


Recept

Grissini

Stamp de aardappels tot een puree. Meng de puree met 300 g bloem, het zout en de gist. Roer alles goed door, voeg de Griekse yoghurt toe en vervolgens langzaam het water. 

Kneed het mengsel ruim tien minuten tot een plakkerig deeg met de hand of met behulp van de deeghaak op de keukenmixer. Voeg nog meer bloem toe indien nodig. 

Wanneer het deeg op een zware bal lijkt, leg het dan in een grote, beboterde kom en dek af met huishoudfolie. Laat op een warme plek ongeveer een uur in volume verdubbelen. Sla het deeg daarna terug, kneed het met de hand nog even goed door en rol er fijne stokjes van. Leg de stokjes op een ingevette bakplaat en bedek met een schone theedoek. Laat nog een half uur rijzen.

Bak de stokjes vervolgens ongeveer 12 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven. Bak vervolgens de stokjes nog eens 5 minuten op 200°C.

Afwerking

Serveer de stokjes met één of meerdere Légumaises.

Serveersuggestie: Rol elke grissini in wat lekkere gedroogde Belgische ham.