Reportages


Witloof is onze nationale trots. Een uniek en prachtig Belgisch product. Groentechef Seppe Nobels geeft enkele tips om witloof creatief te combineren.

Lees Meer

Al 18 jaar is Henk De Vlieger zelfstandig slager in hart en nieren, met een voorliefde voor kleinhandel. Slagerij Henk is intussen een gevestigde waarde in Mariakerke bij Gent. Samen met zijn vrouw Liesbet wil hij jongeren weer warm maken voor het slagersberoep, met respect voor verse voeding.

Lees Meer

Luc Vis, met het rode sjaaltje om de hals, is een fenomeen in Mechelen en omstreken. Het visbedrijf met marktkraam en traiteurdiensten, verschijnt regelmatig positief in de pers en is een sterk merk in de streek. Versondernemer.be interviewde oprichter en ondernemer Luc Mariën. Zijn verhaal is dat van een kritische ondernemer en culinaire speelvogel.

Lees Meer

In hartje Haspengouw, een fruitig en zacht glooiend landschap, ligt Gors-Opleeuw, één van Vlaanderens mooiste dorpen. Het is een plek waar je rust en natuur vindt, en ook een pastoorswoning die werd omgetoverd tot sfeervol hotel.

Lees Meer

Sandro van het Groenewoud ontvangt ons in zijn comfortfoodstore in Hever. Zijn grootvader importeerde het eerste vaatje met maatjes in België. Liefde voor vis zit in de genen, want ook Sandro heeft een ruim assortiment aan verse vis in zijn winkel. Het verhaal van The Foodvillage gaat over ondernemen, passie … en verse ingrediënten natuurlijk!

Lees Meer

De kaart bij Int Hofken is seizoensgebonden samengesteld met producten die in de streek worden gekocht.

Lees Meer

Liefde voor het vak. Dat is kort samengevat waar het bij slagerij Blockeel om gaat. Sinds 1949 is de familie actief met de slagerij in Oudenaarde en hebben ze met hun topvlees een sterke reputatie opgebouwd in gans Vlaanderen.

Lees Meer

Bij Vishandel Bulté kan je de lekkere visbereidingen en -gerechten ontdekken van Martine en Hans. Het koppel verrast en verwent al bijna 25 jaar hun klanten met de beste vissoorten, liefst van onze Belgische vissers. Martine vertelt hoe ze de winkel al drie generaties lang succesvol laten draaien.

Lees Meer

Vertrekken van pure topkwaliteit en door een voortdurende drang naar vernieuwing mee culinaire trends bepalen. JONG KEUKENGEWELD Alex Verhoeven aan het woord ...

Lees Meer

Philip Fleurbaey en Nancy Sercu verwerken de verse melk van hun eigen koeien tot lekkere zuivelproducten die ze verkopen op de hoeve Zuid Bellegoed

Lees Meer

Wanneer je het jonge en uiterst getalenteerde keukengeweld van Nils Proost loslaat op streekproducten, dan levert dat gegarandeerd topgerechtjes op.

Lees Meer

Vetarm, van bij ons en met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Dat zijn voor chef-kok Piet Huysentruyt de belangrijkste troeven van Belgisch rundvlees.

Lees Meer