Vlees


Vlees
Als je kiest voor vlees, kies dan voor vlees van bij ons. Minder voedselkilometers en dus duurzamer, met een lage ecologische voetafdruk.
Vlees zorgt ook voor variatie op het menu, naast vis, gevogelte, ei en een vegetarisch alternatief en past perfect in een gezonde voeding.

Vlees van bij ons leent zicht zeker ook voor de bereiding van gerechten in de buitenlandse keuken, bijvoorbeeld de Italiaanse, de Aziatische of Marokkaanse keuken.





>>WEEK VAN DE STEAK FRIET

VLAM organiseert ook in 2019 de Week van de Steak Friet. Een ideaal moment om uw versafdeling en slagerij in de kijker te zetten met een tasting.

Noem steak friet gerust een populaire klassieker die graag gesmaakt wordt met béarnaise, pepersaus of gewoon natuur. Uw klanten weten tijdens deze actieweek helemaal welk gerecht ze op tafel kunnen brengen. U kan uw klanten aanbevelen te kiezen voor het kwaliteitsvlees van bij ons. Zo maakt het niet uit of de steak in de pan of op de grill gebakken wordt.


>>TOOLKIT RUNDVLEES

Het Belgisch rundvlees is zeer divers. Via deze rassenfiches kan je je klanten alle informatie bezorgen van het vlees dat in je toonbank ligt of op je menukaart staat. Inspiratie en mooie foto's vind je in de nieuwe toolkit die speciaal voor de horeca ontwikkeld werd.

Wil je als horecazaak of slager de toolkit rundvlees bestellen? Stuur je aanvraag naar info@vlees.be.


>>VERSNIJDINGEN

Uit welk deel van het varken komt het varkenshaasje? Waar zit de kalfsschenkel? En, vanwaar komt de côte à l'os? Onze versnijdingsfiches helpen je op weg. Wil je de versnijdingstechnieken volledig onder de knie krijgen, dan verwijzen we je graag door naar de versnijdingspagina's per vleessoort waar je onder andere ook versnijdingsvideo's kan bekijken: