Vlees


Vlees
Als je kiest voor vlees, kies dan voor vlees van bij ons. Minder voedselkilometers en dus duurzamer, met een lage ecologische voetafdruk.
Vlees zorgt ook voor variatie op het menu, naast vis, gevogelte, ei en een vegetarisch alternatief en past perfect in een gezonde voeding.

Vlees van bij ons leent zicht zeker ook voor de bereiding van gerechten in de buitenlandse keuken, bijvoorbeeld de Italiaanse, de Aziatische of Marokkaanse keuken.


>>DE RODE DUIVELS KIEZEN VOOR VLEES VAN BIJ ONS
    ook als ze de Panamezen verorberen


Om te scoren hebben de Rode Duivels een uitgebalanceerde voeding nodig. Ook vlees van bij ons speelt daarbij een prominente rol. Lekker van bij ons liet recepten ontwikkelen door Bartel Dewulf en Frédéric Decruyenaere, chef-koks van de Rode Duivels, die geïnspireerd zijn op hun tegenpartijen van het WK. Denk maar aan een Britse pie met kip, een Panamese taco met pulled pork of een Tunesische tajine met rundvlees. De boodschap luidt telkens: kies voor vlees van bij ons, ook als we de Tunesiërs smoren of onze tanden zetten in de Engelsen.

Benieuwd naar de recepten van de Rode Duivels?
Je kan onze receptenfiches hier gratis downloaden.

Ben je zelfstandig slager? Dan kan je gratis en zolang de voorraad strekt ons WK-pakket aanvragen met inpakpapier, gedrukte receptenfiches en vleesprikkers via webwinkel@vlam.be


>>TOOLKIT RUNDVLEES

Het Belgisch rundvlees is zeer divers. Via deze rassenfiches kan je je klanten alle informatie bezorgen van het vlees dat in je toonbank ligt of op je menukaart staat. Inspiratie en mooie foto's vind je in de nieuwe toolkit die speciaal voor de horeca ontwikkeld werd.

Wil je als horecazaak of slager de toolkit rundvlees bestellen? Stuur je aanvraag naar info@vlees.be.


>>VERSNIJDINGEN

Uit welk deel van het varken komt het varkenshaasje? Waar zit de kalfsschenkel? En, vanwaar komt de côte à l'os? Onze versnijdingsfiches helpen je op weg. Wil je de versnijdingstechnieken volledig onder de knie krijgen, dan verwijzen we je graag door naar de versnijdingspagina's per vleessoort waar je onder andere ook versnijdingsvideo's kan bekijken: